Zbog 500 šteka Marlbora ostao bez kamiona punog namještaja kojim je iz Bosne krenuo za Švicarsku

Pao je na autocesti A3 kod Rakovice

FOTO: Carina

Carinski službenici na istoku Hrvatske početkom tjedna osujetili su planove dvojice krijumčara koji su preko granice pokušali prevesti više od 305.000 komada tableta i 100.000 cigareta. Carinici na graničnom prijelazu Batina pregledali su ovoga ponedjeljka kamion i prikolicu srbijanskih registracija kojim je upravljao državljanin Srbije.

Nakon što su utvrdili da je oštećeno sredstvo za prepoznavanje robe, odnosno carinsko uže, prionuli su detaljnom pregledu i među deklariranom robom pronašli 305.500 tableta, točnije 4000 komada Tramadol Alkaloida i 301.500 komada Ksalola, za koje su propisane zabrane ili ograničenja pri uvozu. Zbog povrede carinskih obilježja i neprijave Tramadola vozaču iz Srbije izdan je prekršajni nalog i 3000 eura novčane kazne, a tablete su mu odmah oduzete.

Carinska uprava

Tablete na popisu opojnih droga

Državljanin Srbije imat će dodatnih problema zbog Ksalola s obzirom na to da se te tablete nalaze na popisu opojnih droga te psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga, ali i jer se iste mogu uporabiti za izradu opijata. Zbog toga su ga carinici predali dalje policijskim službenicima na kriminalističko istraživanje.

Carinska uprava

U utorak su carinici na odmorištu Rakovica na autocesti A3 RTG uređajem pregledali vozilo BiH nacionalnih oznaka i u njemu pronašli 100.000 komada cigareta. U vozilu se prevozio deklarirani namještaj koji je pošiljatelj iz Bosne slao za Švicarsku.

Carinska uprava

Carina uzela pet tona namještaja

Cigarete su pronađene nakon što su carinici utvrdili da je carinsko uže presječeno i ponovno spojeno metalnom spojnicom, te da je na njega postavljena carinska plomba koja osigurava robu.

“Detaljnim pregledom tovarnog prostora pronađene su kartonske kutije ispunjene štekama cigareta i to: 10 kartonskih kutija po 500 kutija cigareta, ukupno 5000 kutija cigareta (500 šteka, 100.000 komada cigareta) marke Marlboro Gold koje je vozač pokušao prokrijumčariti u carinsko područje EU-a”, navode carinici, ističući da su protiv vozača podnijeli kaznenu prijavu.

Carinska uprava

Osim što su mu oduzeli cigarete, kao sredstva počinjenja kaznenog djela privremeno je oduzet i sklop vozila, ali i deklarirana roba – namještaj u 143 kolete težine 4,983,70 kilograma.