Gastro report

Ovih dana smo u centru grada probali najbolje njoke. Bili su od riže i servirani uz ragu od choriza

Donosimo recenziju aktualne ponude restorana Rougemarin City

FOTO: privatna arhiva

Bistro Rougemarin City, smješten u Petrinjskoj ulici na kućnom broju 2 mnogo je, vjerojatno i previše, puta mijenjao koncept. Tijekom pandemije je neko vrijeme funkcionira kao svojevrsni dućan s dodacima za gourmet kućno kuhanje, poput temeljaca, umaka za tjestenine i mariniranog mesa, da bi se kasnije prenamijenio u mjesto specijalizirano za brunch i koktele. Oba su nam koncepta bila simpatična (za prvi se još uvijek nadamo da će se u nekoj varijanti vratiti), no čini nam se da su na goste, koji mahom nisu uspjeli uloviti što i kad ondje mogu točno očekivati, djelovala zbunjujuće. U aktualnoj verziji Rougemarin City funkcionira kao neformalni bistro, a poput mnogih drugih, ponuda najnovijeg menija bazira se na asian fusion jelima, s izraženim mediteranskim štihom.

Priznajemo da na prvu nismo bili pretjerano entuzijastični oko činjenice da u centru grada postoji još jedno mjesto koje nudi katsu piletinu i ramen, ali do kraja smo se ručka uvjerili da tim Rougemarin Cityja azijski trend nije samo prigrlio, već ga je učinio svojim – a to čini razliku. Među predjelima, srećom, nismo vidjeli sveprisutne gyoze. Umjesto toga, nude se fora opcije poput tonnate s kaparima, pinjolima, bosiljkom i inćunima, miso juhe, sando sendviča s gljivama i hrskavih lignji.

Chicken Toscana (14€)

No, ovaj smo ih put preskočili i fokusirali se samo na glavna jela. Prvo smo naručili Chicken Toscanu (panirana pileća prsa, bijeli grah u kremastom umaku s kofitiranim cherry rajčicama, svježim sezonskim zelenim lisnatim povrćem, leccino maslinama, parmezan, 14€), lagani obrok nakon kojeg se bez problema možete vratiti raditi na posao bez potrebe da zalegnete. Poseban plus ide za savršeno sočnu piletinu, a ovo jelo generalno preporučujemo onima koji su skloni klasičnijim, mediteranskim okusima.

Bucatini (13,50€)

Sljedeće je jelo bilo nemoguće preskočiti. Bucatini u kremastom umaku od pistacija sa stracciatellom i svježe ribanim parmezanom (13,50€) točno su onoliko ukusni, kremasti i apsolutno neodoljivi koliko zvuče. Tjestenina je bila perfektno skuhana, a pistacija se nije izgubila u kombinaciji sireva.

Međutim, sljedeće je jelo ipak odnijelo titulu najboljeg, a na neku je foru uspjelo biti čak i više comfort od prethodnog. Jelo dana, dakle, nosi naziv Mapo. Radi se o korejskim rižini njokima s chorizo raguom, bok choyjem te kremom od tofua i pinjola. Odgovorno tvrdimo da njoke pahuljastije teksture nikad nismo probali i da bismo uz vrlo malo premišljanja potpisali da ih zauvijek jedemo umjesto one od tijesta s krumpirom. Njoki su nas se toliko dojmili da bismo ih vjerojatno mogli jesti i same, ali u kombinaciji sa španjolskom chorizo kobasicom, svilenkastom kremom i posipom od mladog luka, bili su pomalo spektakularni.

Mapo (13,50€)

Atmosfera je bila ugodna i ležerna, svirala je lagana elektronička glazba, usluga je bila sasvim korektna, baš kao i porcije. No, ono zbog čega ćemo će se vratiti jest kvaliteta hrane oko koje smo nakon ovog posjeta vrlo optimistični. Dodatni plus Rougemarin Cityju ide za funkcionalnu i ažuriranu web stranicu, kao i redovito održavanje profila na društvenim mrežama.

Info card

Ime: Rougemarin City
Adresa: Petrinjska 2
Kontakt telefon/društvene mreže: 0915093191/Instagram
Raspon cijena: od 5,80 do 12 eura za predjela, od 12.80 do 33 eura glavna jela
Radno vrijeme: svaki dan od 11 do 23, nedjeljom 11 do 17, ponedjeljkom zatvoreno